Huis Verhuren Alkmaar

Huis verhuren Alkmaar

Alkmaar is een grote, oud-Hollandse stad, die natuurlijk beroemd is om zijn traditionele kaasmarkt. Het prachtige historische centrum oefent veel aantrekkingskracht uit op bewoners, toeristen, dagjesmensen en expats, en Hogeschool InHolland trekt veel studenten. Van deze populariteit kunt u als bewoner van Alkmaar handig gebruik maken. Gaat u samenwonen, staat uw huis te koop of heeft u anderszins een huis over? Biedt het  dan ter verhuur aan! Hierbij enkele handige verhuur tips voor de huizenbezitter.

Voordelen van de Leegstandwet

Omdat door de financiële crisis veel Nederlanders moeite hebben hun huis te verkopen, heeft de overheid de afgelopen jaren de Leegstandwet huis-verhuren-alkmaarversoepeld. Heeft u dus een leegstaand huis, dan kunt u dit verhuren zonder dat uw huurder uitgebreide huurbescherming geniet. Ideaal als u de verkoop van uw huis even in de wacht wilt zetten, of als u tijdelijk naar het buitenland moet. In Alkmaar kunt u voor tijdelijke verhuur van uw woning een vergunning aanvragen bij de gemeente. De woning moet te koop staan en u moet er zelf al in gewoond hebben.

Huis verhuren aan expats

U kunt bijvoorbeeld uw huis verhuren aan expats. Expats zijn hoogopgeleide buitenlandse werknemers van grote bedrijven, die tijdelijk in ons land werkzaam zijn. U kunt erop rekenen dat hun vertrekdatum vaststaat, wat handig is voor u als verhuurder. Ook is het voor u prettig om te weten dat expats sowieso een goede baan hebben. Expats zijn dus betrouwbare tijdelijke huurders.
Houd er wel rekening mee dat expats op zoek zijn naar gestoffeerde of gemeubileerde woningen. Zorg ervoor dat uw woning in goede staat is en er geen achterstallig onderhoud is. Zorg ook bij vooraf vast voor een aansluiting op gas, water en licht.

Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuurmakelaar. Makelaars hebben een groot klantenbestand en kunnen snel in contact komen met potentiële huurders.
Kost het u teveel moeite om uw woning te verhuren? De verhuur en het beheer van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.

Kamerverhuur Alkmaar

U kunt ook overwegen alleen één of enkele kamers in uw huis te verhuren, bijvoorbeeld aan starters, studenten of toeristen. Ook dit kan overigens in het kader van de Leegstandwet. U heeft dan wel een onttrekkingsvergunning van de gemeente Alkmaar nodig. Wij wensen u veel succes!