Huis Verhuren Amsterdam

Huis verhuren Amsterdam

De stad Amsterdam lijkt steeds meer in trek te raken. Studenten, jonge gezinnen, expats, iedereen is op zoek naar een woning, terwijl het aanbod schaars is. Het kan voor u daarom lucratief zijn om uw woning in Amsterdam voor verhuur aan te bieden. Er zijn verschillende mogelijkheden voor tijdelijke verhuur. Bent u benieuwd naar wat uw opties zijn? Hier vindt u in één keer alle informatie die u zoekt.

Hulp bij verhuur

Probeert u zonder succes uw woning te verkopen? Of staat uw huis om andere redenen huis-verhuren-amsterdamleeg en wilt u niet voor langere tijd aan huurders vastzitten? Dan kunt u ook tijdelijk uw huis verhuren aan expat in Amsterdam of aan andere geïnteresseerden. Expats zijn buitenlandse werknemers van grote bedrijven die van één, twee of drie jaar in Nederland blijven.

Wetten en regelgeving

Iedere gemeente heeft zijn eigen wetten en regelgeving op het gebied van verhuur en onderhuur. Ondanks dat Amsterdam met zo’n grote woningnood kampt, zijn de regels voor verhuur van uw woning de afgelopen tijd aangescherpt. Vergunningen voor zogenaamde short stay, dat wil zeggen een verhuurperiode van maximaal een half jaar, worden niet meer verleend, maar lopende vergunningen zijn nog tien jaar geldig. Wat wel kan, is huisbewaring: langer dan drie maanden en korter dan twee jaar. Ook tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet is mogelijk, als uw huis te koop staat bijvoorbeeld. Zo kunt u uw huis zelf verhuren. Tot slot kunt u er ook voor kiezen een of meerdere kamers in uw huis te verhuren.

Verhuurmakelaar Amsterdam

Hebt u behoefte aan meer verhuur tips? U kunt ook heel gemakkelijk een verhuurmakelaar inschakelen. Zo’n makelaar staat in voor een professionele marketing van uw huis en zorgt ervoor dat uw woning snel verhuurd wordt, zonder dat u er iets voor hoeft te doen.