Huis Verhuren Breda

Huis verhuren Breda

Breda is een gastvrije stad waar je perfect een dagje kunt gaan shoppen. Onder de grote rivieren staat het Bourgondische leven in hoog aanzien. Door de populariteit van Breda zijn er nogal wat mensen die tijdelijke woonruimte zoeken, zoals toeristen, studenten en expats. U kunt op die vraag inspelen als u met uw huis omhoog zit, bijvoorbeeld omdat u tijdelijk in het buitenland verblijft of uw huis niet verkocht krijgt. Laat het in die gevallen niet leeg staan, maar biedt het ter verhuur aan! Hier volgen een paar handige verhuur tips.

Regels en wetgeving

Om uw huis te verhuren moet u de regels in het oog houden. In het kader van de Leegstandwet kunt u uw leegstaande huis voor maximaal vijf jaar verhuren als u het niet huis-verhuren-Breda verkocht krijgt. U hoeft alleen een vergunning aan te vragen bij de gemeente, de huurprijzen zijn verder vrijgegeven. Als verhuurder hebt u drie maanden opzegtermijn; u zit dus niet voor langere tijd vast aan uw huurder. Denk eraan dat u ook toestemming moet hebben van uw hypotheekverstrekker!

Verhuren aan expats

Uw huis verhuren aan expats is een van onze meest gewaardeerde tips. In Breda en omgeving werken veel expats: buitenlandse kenniswerkers van grote bedrijven. Deze hoogopgeleide werknemers komen voor projecten naar ons land en zijn hier dus altijd tijdelijk. Zij zijn dus de ideale doelgroep voor de tijdelijke verhuur van uw huis! Bovendien hebben ze sowieso een goede baan waardoor ze gegarandeerd elke maand de huur betalen.
Houd er wel rekening mee dat expats op zoek zijn naar gestoffeerde of gemeubileerde woningen. Zorg ervoor dat uw woning in goede staat is en er geen achterstallig onderhoud is.

Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuurmakelaar. Makelaars hebben een groot klantenbestand en kunnen snel in contact komen met potentiële huurders.
Kost het u toch teveel moeite om uw woning te verhuren? De verhuur en het beheer van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.

Kamerverhuur Breda

U kunt ook ervoor kiezen de losse kamers in uw huis te verhuren. Na een woningsplitsingsverbod in 2011, is de gemeente Breda nu bezig met nieuwe regelgeving. Stap 1 is het aanvragen van een vergunning. Veel succes!