Huis Verhuren Delft

Huis verhuren Delft

Wonen in Delft kent vele voordelen. Niet alleen is het een prachtige stad met een historische binnenstad, ook ligt de stad strategisch tussen Rotterdam en Den Haag in. Delft is dan ook een populaire woonplek voor forensen, expats en dankzij de Technische Universiteit Delft ook voor studenten. U kunt van die populariteit gebruikmaken door uw huis te huur aan te bieden. Dat kan voor u een goede oplossing zijn als u bijvoorbeeld uw huis niet verkocht krijgt of als u gaat samenwonen.

huis-verhuren-DelftVerhuur aan expats

Omdat Delft zo strategisch gelegen is, kunt u gemakkelijk uw huis verhuren aan expats. Expats zijn tijdelijke buitenlandse kenniswerkers van grote bedrijven. Veel expats die in het overvolle Rotterdam en Den Haag werken, zoeken een huis in een naburige stad. Uwhuis verhuren aan expats is ideaal, omdat expats altijd tijdelijk blijven en sowieso de huur betalen met hun goede baan.

Houd er wel rekening mee dat expats op zoek zijn naar gestoffeerde of gemeubileerde woningen. Zorg ervoor dat uw woning in goede staat is en er geen achterstallig onderhoud is. Zorg ook bij vooraf vast voor een aansluiting op gas, water en licht.

Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuur makelaar. Makelaars hebben een groot klantenbestand en kunnen snel in contact komen met potentiële huurders. Kost het u toch teveel moeite om uw woning te verhuren? De verhuur en het beheer van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.

Regels en wetten

Dankzij de instorting van de huizenmarkt, heeft de Rijksoverheid enige jaren geleden de Leegstandwet versoepeld. Mensen die hun huis niet verkocht kregen, konden het voortaan voor langere tijd verhuren zonder aan verregaande huurbescherming van de huurder vast te zitten. In Delft kunt u uw woning voor minimaal 6 maanden en maximaal 5 jaar verhuren. U als verhuurder hebt een opzegtermijn van drie maanden. Uw woning moet een nieuwbouwwoning zijn of u moet er zelf al minstens een jaar in gewoond hebben. U kunt in dat geval een vergunning aanvragen bij de gemeente Delft.

Kamerverhuur Delft

Aangezien er een studentenkamertekort is in Delft, kunt u ook kiezen voor kamerverhuur. Voor minder dan vier personen heb u geen gebruiksvergunning nodig. U kunt dus zelf aan de slag en uw huis zelf verhuren. Veel succes!