Huis Verhuren Den Haag

Huis verhuren Den Haag

Den Haag is dé Europese netwerkstad van Nederland. Expats, politici en internationale ambassadeurs willen er maar wat graag een tijdelijke woning vinden voor henzelf en hun gezin. Voor u als woningeigenaar kan het daarom interessant zijn om uw huis te verhuren aan een betrouwbare huurder. Het is dan wel belangrijk dat u zich vooraf goed informeert. Hieronder vindt u enkele belangrijke verhuur tips.

Verhuren volgens de regels

De gemeente Den Haag verleent vergunningen voor tijdelijke verhuur van uw woning in het kader van de Leegstandswet. Verhuren kan voor een periode van maximaal vijf jaar als huis-verhuren-den-haaghet u niet lukt om uw woning te verkopen. Daarnaast is het ook mogelijk om buiten de leegstandswet uw huis voor korte of langere tijd te verhuren. Tot slot kunt u ook een of enkele kamers in uw huis ter verhuur aanbieden.

Het voordeel van expats

Uw huis verhuren aan expats is een hele goede optie voor u als woningeigenaar. Expats zijn betrouwbare huurders: ze hebben een goede, verantwoordelijke baan waarmee ze gegarandeerd de huur kunnen betalen. Het zijn daarom bonafide huurders, en bovendien is hun arbeidscontract tijdelijk, zodat u precies weet wanneer ze weer zullen vertrekken.

Hulp bij verhuur Den Haag

Uw gemeente en ook de rijksoverheid hebben bepaalde wetten en regels ingesteld voor verhuur van uw woning. U hoeft uw geïnde huur bijvoorbeeld niet als inkomsten op te geven, maar u hebt ook geen recht op hypotheekrenteaftrek als het een woning die te koop staat betreft. Ingewikkeld! Als het u teveel gedoe is om alle regels uit te zoeken, dan kunt u een verhuurmakelaar in de arm nemen. Die zet uw woning in de schijnwerpers en kan ook het onderhoud van uw huis regelen indien ze samenwerken met een beheerder, vraag hiervoor naar de voorwaarden. Uw woning wordt zo snel en doeltreffend verhuurd, terwijl u achterover kan leunen.