Huis Verhuren Eindhoven

Huis verhuren Eindhoven

De woningmarkt stelt ons voor heel wat uitdagingen tegenwoordig. Betaalbaar huren wordt alsmaar lastiger, terwijl het aan de andere kant voor huizenbezitters moeilijk is om hun huis te verkopen. Een oplossing die aan beide problemen het hoofd biedt, is het verhuren van leegstaand vastgoed door huiseigenaren. Ook voor u kan dit een uitkomst zijn!

Huis verhuren aan expats

In het kader van de leegstandwet kunt u uw leegstaande woning tijdelijk verhuren. Een perfecte partij voor dit soort tijdelijke huurovereenkomsten zijn expats. Expats komen naar Eindhoven om bijvoorbeeld voor Philips te werken. Zij zijn hoogopgeleide huis-verhuren-eindhovenbuitenlandse werknemers die meestal voor één, twee of drie jaar in Nederland tewerkgesteld worden. Omdat expats sowieso een goede baan hebben en u er zeker van bent dat ze na de gestelde termijn weer vertrekken, zijn zij een rijke bron van betrouwbare potentiële huurders. Klik op de volgende link om meer te weten te komen over de mogelijkheden van uw huis verhuren aan expats.

Wetten en regelgeving

Elke gemeente heeft weer andere regels met betrekking tot het verhuren van woningen en kamers. Hoe zit dat voor Eindhoven? U kunt uw woning verhuren in het kader van de leegstandwet als de woning officieel onbewoond is en u al een jaar in de woning hebt gewoond. Dankzij de leegstandswet geniet uw huurder niet zoveel huurbescherming, wat voordelig is voor uw tijdelijke verhuursituatie. Een leegstandvergunning kunt u bij de gemeente Eindhoven aanvragen. Ook voor kamerverhuur hebt u een vergunning nodig, tenzij u slechts één huurder heeft, of twee wanneer u zelf niet in de woning woont. In bepaalde gebieden in de gemeente Eindhoven wordt deze zogenoemde omgevingsvergunning niet meer verstrekt.

Verhuurtips

Zodra u heeft besloten uw woning te verhuren, al dan niet aan expats of studenten, is het slim om u aan te sluiten bij een verhuurmakelaar. Verhuurmakelaars hebben een groot klantenbestand van potentiële huurders.
Is uw interesse gewekt en heeft u behoefte aan meer informatie? Klik dan hier voor nog meer handige verhuur tips.