Huis Verhuren Enschede

Huis verhuren Enschede

In het rurale Twente ligt Enschede als hoogtechnologische stedelijke parel. De Universiteit Twente en de Saxion University of Applied Sciences trekken veel ambitieuze studenten en ook internationale expats vinden hun weg naar de technische industrie. Al deze enthousiaste nieuwkomers hebben woonruimte nodig. U als huizenbezitter kunt op die vraag handig inspelen. Staat uw huis leeg omdat u het niet verkocht krijgt? Of gaat u samenwonen, of verblijft u tijdelijk in het buitenland? Uw huis tijdelijk verhuren kan dan een goede optie zijn. Enkele verhuur tips voor de huiseigenaar.

Regels voor tijdelijke verhuur

Om uw huis tijdelijk te kunnen verhuren, moet u wel aan de regels van de gemeente Enschede voldoen. U moet een vergunning voor tijdelijke verhuur aanvragen als u aan de voorwaarden voldoet. Uw huis moet een koophuis zijn, officieel leegstaan en al minstens huis-verhuren-enschede een jaar door uzelf bewoond zijn geweest (tenzij het nieuwbouw is). De vergunning wordt voor vijf jaar verleend. Daarnaast moet u toestemming hebben van uw hypotheekverstrekker!

Huis verhuren aan expats Enschede

Enschede is een populaire plek voor expats. Het percentage expats ligt er hoger dan het gemiddelde percentage in Nederland. Uw huis verhuren aan expats kan daarom voor u een aantrekkelijke optie zijn. Expats zijn hoogopgeleide buitenlandse kenniswerkers van grote bedrijven. Zij werken altijd tijdelijk in ons land, wat ideaal is voor uw tijdelijke verhuurovereenkomst. Daarnaast kunt u erop rekenen dat ze een goede baan hebben en altijd de huur kunnen betalen.

Houd er wel rekening mee dat expats op zoek zijn naar gestoffeerde of gemeubileerde woningen. Zorg ervoor dat uw woning in goede staat is en er geen achterstallig onderhoud is.

Kamerverhuur Twente

De regels voor kamerverhuur worden in de gemeente Enschede versoepeld. Maar vooralsnog heeft u een vergunning nodig om uw woning om te zetten van zelfstandige naar onzelfstandige bewoning. Deze omzettingsvergunning wordt nu alleen nog verleend voor een bepaald deel van de binnenstad. U hebt de vergunning nodig voor verhuur aan drie of meer personen.