Huis kopen om te verhuren

Waarom zou je een huis kopen om het vervolgens te verhuren? Hieronder staan de 3 belangrijkste motieven voor deze huizenkopers:

Huis kopen om te verhuren is een belegging

Een huis kopen kan een goede belegging zijn. Je investeert in steen, dat geeft meer zekerheid dan investeren in aandelen op de beurs. Vastgoed heeft relatief een vrij stabiel rendement in vergelijking met beursbeleggingen. Zorg er wel voor dat je informatie inwint over de omgeving van de woning die je wilt kopen, zodat je kan inschatten of de waarde van het koophuis gaat stijgen. Als je later je huis wilt verkopen, kan je een mooie winst opstrijken bij de verkoop van je woning.

Huis kopen om te verhuren levert rendement opkopen-om-te-verhuren

Je zou je woning kunnen verhuren aan bijvoorbeeld vakantiegangers of aan expats om hiermee rendement te halen uit je gekochte woning. Verhuren aan toeristen, de zogenaamde short stay verhuur, levert in de regel hogere huurkosten op. Echter gaat dit gepaard met hogere risico’s in onderhoud en leegstand.  Verhuren aan Nederlandse huurders of expats is een meer consistente verhuurvorm. Het rendement is verder afhankelijk van de geografische ligging, de staat van de woning en de kwaliteit van het onderhoud.

Huis kopen om te verhuren is een tweede inkomen

Door je koophuis te verhuren kan je maandelijks huurinkomsten genereren. Je blijft als koper van het huis de eigenaar. Indien het mogelijk is om een hogere huurpijs te vragen  dan jouw eigen hypotheeklasten, kan je een tweede inkomstenbron creëren. Hierdoor heb je het moment van verkopen zelf in de hand. Interessant in deze crisis tijden!