Je huis verhuren aan expats: Wat zijn de voordelen?

Je huis staat te koop of je gaat voor een langere tijd weg van huis en je denkt erover om je huis (tijdelijk) te verhuren aan expats. Waar moet je opletten? En wat maakt het interessant voor je om je huis aan expats te verhuren?

huis verhuren aan expats

Expats blijven vaak voor een kortere periode in Nederland. Hierdoor gaan ze eerder op zoek naar een huurwoning dan naar een koopwoning. Expats zijn vaak op zoek naar gemeubileerde en gestoffeerde woningen, voornamelijk in de Randstad.

Voordeel 1 van je huis verhuren aan expats: vaste verhuurperiode

Als verhuurder van je huis is het natuurlijk prettig om van te voren te weten hoe lang iemand in je huis verblijft. Omdat expats vaak gebonden zijn aan een contract met een werkgever, weten ze over het algemeen hoe lang ze een huis willen huren. Vaak zijn de huurcontracten voor een periode van 1, 2 en soms 3 jaar. Hierdoor hoef je als verhuurder niet continue op zoek naar nieuwe huurders voor je huis en staat de verhuurperiode redelijk vast. Je weet vaak lang van te voren wanneer de verhuurperiode afloopt en kan daardoor op tijd op zoek gaan naar nieuwe huurders (of voor eigen gebruik of verkoop van je woning)

Voordeel 2 van je huis verhuren aan expats: stabiel inkomen

Expats werken vaak voor grote internationale concerns en zijn over het algemeen hoger opgeleid. Ze staan vaak hoger op de economische ladder. Ze kunnen over het algemeen goed communiceren omdat de voertaal meestal Engels is. Daarnaast hebben Expats een stabiel inkomen. Deze kenmerken van de expats verlagen het risico dat je als huisverhuurder te maken krijgt met achterstallige huur.