Je huis verhuren – 7 tips voor de inrichting

Je wilt je huis verhuren. Hoe ga je aan de slag om je huis ‘verhuurproof’ te maken? In de praktijk blijkt dat het proces van verhuren niet zoveel verschilt van het verkopen van een woning. Lees deze tips want uit onderzoek blijkt dat huurders over het algemeen een aantal punten erg belangrijk vinden!

Je huis verhuren tip 1: Geen tapijt

Huurders willen schone huizen en helaas wordt tapijt niet als schoon ervaren. Huurders hebben een voorkeur aan een houten, betonnen of laminaat vloer

Je huis verhuren tip 2: Ruim je huis op

Het klinkt als een open deur, maar het niet schoon of opgeruimd zijn van je woning, is de belangrijkste reden om af te zien om je huis te huren.

Je huis verhuren tip 3: Apparatuur

Investeer in apparatuur. Huurders houden van flatscreens, magnetrons en koffiezet apparaten. En eigenlijk moet het ook modern eruit zien

Je huis verhuren tip 4: Neutraal huis verhuren inrichting

Door zo neutraal mogelijk je huis in te richten, spreek je een breder publiek aan. Iedereen heeft een eigen stijl en smaak. Bovendien vinden huurders net als jij het leuk om een persoonlijke touch te geven aan hun nieuwe thuis.

Je huis verhuren tip 5: Inclusief of Exclusief

Probeer zoveel mogelijk mee te denken met de huurder. Het is voor een expat vaak omslachtig om alles zelf te regelen in de eerste weken van hun verblijf in Nederland. Overweeg in dat geval je huis inclusief internet, gas, water, elektra en een tv abonnement aan te bieden. Let op: in het huurcontract dient wel duidelijk gespecificeerd te worden welke kosten gerelateerd zijn aan de kale huur, kosten voor stoffering/meubilering en overige servicekosten.

Je huis verhuren tip 6: Veiligheid

Veiligheid is een actuele topic en wordt een steeds belangrijkere aandachtspunt voor huurders. Met name expats die onbekend zijn met hun nieuwe woonomgeving, stellen vaak vragen over de veiligheid. Je scoort dus extra punten als je woning goed beveiligd is. Indien mogelijk, ga voor een alarmsysteem en politiekeurmerk sloten. Meld dit aan je verhuurmakelaar en in je eventuele advertentie!

Je huis verhuren tip 7: Geef kleur aan je huis!

Maak je huis aantrekkelijk door kunst toe te voegen aan de woning. Hiermee laat je de woning meer spreken en creëer je een gezellige sfeer. Hieronder vind je een aantal inspirerende kunstwebsites:

  1.  Kunst van Joke van Bree