Koopwoning verhuren in plaats van verkopen

Heb je wel eens nagedacht om je woning niet te verkopen maar te verhuren? Lees hieronder de voordelen om je koopwoning te verhuren

Koopwoning verhuren voordeel 1: winst

Vooral in grote steden waar de vraag groot is naar huurwoningen, zijn huurders bereid om meer te betalen dan de daadwerkelijke lasten. Het verschil tussen de huuropbrengsten en de lasten van jouw koopwoning (hypotheek etc.) is jouw winst. En stel dat je al een andere woning hebt gekocht of gehuurd, dan zit je met dubbele lasten en kan verhuren van je woning een uitkomst bieden.

koopwining verhuren

Koopwoning verhuren voordeel 2: stijgen van de waarde van je woning in een slechte markt

Lange leegstand werkt vaak nadelig voor de waarde van ene huis. Door het te verhuren ontvang je inkomsten en kan je rustig afwachten op het moment dat de woningmarkt weer aantrekt. Hierdoor heb je het moment van verkopen volledig in eigen hand!

Koopwoning verhuren voordeel 3: aanhouden woning voor eigen gebruik in toekomst

In principe heb je de woning gekocht voor eigen bewoning, maar door omstandigheden maak je in een tussenliggende periode geen gebruik van je woning. Bijvoorbeeld omdat je naar het buitenland vertrekt. Andere woningeigenaren hebben andere plannen met hun woning, zoals het verhuren of verkopen aan familieleden in de toekomst. Verhuren kan dan de ideale methode zijn om deze periode te overbruggen.