Huis Verhuren Leeuwarden

Huis verhuren Leeuwarden

Leeuwarden is booming. De Friese hoofdstad was al een echte publiekstrekker, met zijn pittoreske grachten, zijn historische centrum en zijn prachtige parken. Maar nu Leeuwarden Europese Culturele Hoofdstad van 2018 is geworden, kan de stad echt niet meer stuk. Los daarvan blijft het aantal HBO-studenten maar toenemen. Als u in Leeuwarden woont en uw huis niet verkocht krijgt, kunt u van die toenemende populariteit handig gebruik maken door uw huis tijdelijk te verhuren. Hier volgen een aantal handige verhuur tips.

Tips om uw huis te verhuren

Om uw woning zonder teveel nadelen tijdelijk te kunnen verhuren, kunt u de onlangs versoepelde Leegstandwet toepassen. U kunt bij de gemeente Leeuwarden een omzettingsvergunning aanvragen om uw huis op die manier te verhuren. De kosten van huis-verhuren-Leeuwarden deze vergunning bedragen € 94,79. Uw huurder geniet dan weinig huurbescherming, ideaal voor u als verhuurder. Wel heeft u ook toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Is uw huis al afbetaald, dan kunt u uw huis verhuren zoals u maar wil, via de Leegstandwet maar ook met bijvoorbeeld de diplomatenclausule. Daarmee sluit u een tijdelijk huurcontract af. In beide gevallen moet u zelf de woning al bewoond hebben. Zo kunt u bijvoorbeeld uw huis verhuren aan expats.

Verhuren aan expats

Niet alleen de randstad trekt expats. Ook in Leeuwarden werken veel expats: buitenlandse kenniswerkers van grote bedrijven. Deze hoogopgeleide werknemers komen voor projecten naar ons land en zijn hier dus altijd tijdelijk. Zij zijn dus de ideale doelgroep voor de tijdelijke verhuur van uw huis. Bovendien hebben zij sowieso een goede baan, waardoor ze gegarandeerd elke maand de huur betalen.

Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuurmakelaar. Makelaars hebben een groot klantenbestand en kunnen snel in contact komen met potentiële huurders.
Kost het u toch teveel moeite om uw woning te verhuren? De verhuur en het beheer van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.

Kamerverhuur Leeuwarden

Ook kamerverhuur kan voor u een optie zijn, zeker met de toenemende aantallen studenten en de verwachte toeristische drukte in de stad. Om aan drie of meer personen kamers in uw huis te kunnen verhuren, heeft u een vergunning nodig van de gemeente Leeuwarden. In een aantal wijken, zoals Bilgaard en de Vrijheidswijk, worden geen vergunningen meer afgegeven. Controleer dus zeker of uw wijk die mogelijkheid nog biedt. Als de vergunning binnen is, kunt u heel gemakkelijk een of meerdere kamers zelf verhuren. Wij wensen u veel succes!