Huis Verhuren Leiden

Huis verhuren Leiden

Woningnood en leegstand zijn belangrijke punten op de politieke agenda van de gemeente Leiden. Naast de jonge gezinnen die een mooie woning zoeken, zijn er ook heel wat tijdelijke kapers op de kust. Studenten en expats bijvoorbeeld. Heeft u zelf last van leegstand doordat u bijvoorbeeld uw woning niet verkocht krijgt of omdat u voor langere tijd in het buitenland verblijft? Verhuur van uw eigendom kan voor u dan een interessante optie zijn. Hierbij enkele handige verhuur tips.

Regels en wetten

Elke gemeente heeft weer zijn eigen regelgeving rond het tijdelijk verhuren van een woning. In de gemeente Leiden kunt u uw huis onderverhuren als het te koop staat en als u er zelf minstens een jaar in heeft gewoond. De maximale duur van de verhuur is vijf jaar. huis-verhuren-leidenOok om een of meerdere kamers in uw huis te verhuren heeft u in Leiden sinds 2013 een vergunning nodig. De gemeente houdt toezicht op de naleving van de voorwaarden van uw vergunning.

Verhuren aan expats

Als kleinere stad herbergt Leiden toch duizenden expats! Expats zijn internationale werknemers van grote bedrijven die zich maximaal drie jaar in Nederland vestigen. Veel expats werken bijvoorbeeld bij het European Space Agency. Er is daarom veel vraag naar tijdelijke woonruimte en u kunt daarom gemakkelijk uw huis verhuren aan expats. Expats zijn bovendien betrouwbare huurders: ze hebben een goede baan en u kunt erop rekenen dat ze nooit langer blijven dan afgesproken, hun arbeidsovereenkomst is immers altijd tijdelijk.

Hulp bij verhuur Leiden

Zou u graag uw huis verhuren maar hebt u weinig tijd of zin om alle formaliteiten te regelen? Dan kunt u een verhuurmakelaar in de arm nemen. Die zorgt ervoor dat uw huis snel verhuurd wordt, door bijvoorbeeld de marketing van uw woning professioneel vorm te geven.
U kunt er ook voor kiezen om de verhuur en het beheer van uw woning volledig uit te besteden. Een vastgoedbeheerder zorgt dan ook voor de onderhoud van uw woning, mocht u er bijvoorbeeld niet meer wonen of in het buitenland wonen.