Huis Verhuren Maastricht

Huis verhuren Maastricht

In Maastricht kun je heerlijk wonen en genieten van het Bourgondische leven. In het uiterste zuiden van Nederland ben je bovendien zó in het buitenland. Geen wonder dat Maastricht een populaire plek is om te wonen! U kunt van die populariteit gebruik maken door uw huis te verhuren aan woningzoekenden. Vooral als u uw huis niet verkocht krijgt, of u voor langere tijd naar het buitenland moet, kan dat een uitkomst zijn. Hierbij enkele verhuur tips om het u gemakkelijk te maken.

Verhuurtips Maastricht

Uw huis verhuren kan meestal niet zomaar: uw gemeente en het Rijk hebben daar regels en wetten voor opgesteld. Als uw koophuis leeg staat omdat u maar geen koper vindt, kunt u in het kader van de Leegstandwet van de gemeente Maastricht een verhuurvergunning krijgen voor maximaal 5 jaar. De woning moet dan wel officieel leeg staan en u moet er zelf al 12 maanden in gewoond hebben. Het aanvragen van de vergunning kost € 177,62. Ook huis-verhuren-maastricht het verhuren van een of meerdere kamers kan voor u een interessante optie zijn. De regels daarvoor zijn onlangs wel aangescherpt door de gemeente en de provincie. U kunt voor kamerverhuur bij de gemeente een omgevingsvergunning aanvragen.

Huis verhuren aan expats

Een tip die we u niet willen onthouden is dat expats in Maastricht een ideale doelgroep zijn voor de verhuur van uw huis. Uw huis verhuren aan expats betekent dat u kiest voor betrouwbare mensen met gegarandeerd een goede baan. Expats zijn namelijk buitenlandse werknemers van grote multinationals die tijdelijk in ons land tewerkgesteld zijn. Omdat hun arbeidsovereenkomst tijdelijk is, bent u bovendien altijd zeker van hun vertrekdatum.
Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuurmakelaar. Verhuurmakelaars hebben een groot klantenbestand van potentiële huurders en kunnen hier snel contact mee leggen.

Kost het u toch teveel moeite om uw woning in Maastricht te verhuren? Dan kunt u ervoor kiezen om het beheer en de verhuur van uw woning uit te besteden aan een vastgoedbeheerder.