Huis Verhuren Nijmegen

Huis verhuren Nijmegen

Nijmegen is de oudste stad van Nederland, gebouwd op de resten van een oude Romeinse nederzetting uit de eerste eeuw voor Christus. Nog steeds kun je in Nijmegen genieten van het prachtige historische uiterlijk van deze stad aan de Waal. Geen wonder dat Nijmegen een populaire stad is waar veel mensen een woning zoeken. U als woningbezitter kunt op deze vraag handig inspelen, bijvoorbeeld als u uw huis maar niet verkocht krijgt.

Kamerverhuur Nijmegen

Nijmegen is een populaire studentenstad. Het kan voor u dan ook een optie zijn om uw woning te verhuren aan studenten. Het kan zijn dat u daarvoor een omzettingsvergunning huis-verhuren-nijmegennodig heeft van de gemeente, afhankelijk van de waarde van uw huis en het aantal kamers dat u wil verhuren. Zodra uw vergunning binnen is, kunt u zonder veel gedoe uw huis zelf verhuren.

Verhuren aan expats

Een andere optie is om uw huis te verhuren aan tijdelijke geïnteresseerden. Want waarschijnlijk wilt u uw huis uiteindelijk wel verkopen, of misschien verhuurt u uw huis  terwijl u tijdelijk in het buitenland verblijft? Een ideale bron van betrouwbare tijdelijke huurders zijn expats. In Nijmegen neemt het aantal expats in hoog tempo toe. Expats zijn hoogopgeleide buitenlandse werknemers van grote bedrijven. Omdat zij sowieso een goede baan hebben, kunt u gerust zijn dat de huur altijd betaald wordt. En omdat expats altijd een tijdelijk contract hebben, heeft u honderd procent zekerheid dát en wanneer ze weer zullen vertrekken. Uw huis verhuren aan expats is dus zeker een goede optie.

Sluit uzelf, voor uw gemak, ook aan bij een verhuurmakelaar. Verhuurmakelaars hebben een groot klantenbestand en kunnen snel in contact komen met potentiële huurders.
Kost het u teveel moeite om uw woning te verhuren? De verhuur en het beheer van uw woning kunt u ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.

Regels en wetten

Om uw huis tijdelijk te verhuren hebt u wel een vergunning nodig. Dankzij de recente versoepeling van de Leegstandwet kunt u nu meteen voor vijf jaar een verhuurvergunning krijgen in Nijmegen. Deze vergunning kost € 199,-. Wij wensen u veel succes met onze verhuur tips!