Huis Verhuren Rotterdam

Huis verhuren Rotterdam?

Rotterdam wordt wel het Berlijn van Nederland genoemd. Zo’n bruisende metropool die nog elke dag vernieuwt, trekt heel wat jonge en creatieve mensen aan. En de beroemde Rotterdamse haven zorgt voor veel internationale werknemers in de stad. Al die mensen zijn op zoek naar betaalbare woonruimte. Als u een huis of een kamer leeg hebt staan, kan het daarom interessant voor u zijn om daarvoor een huurder te zoeken.

Verhuurtips

Het verhuren van uw huis of een deel daarvan kan een ingewikkelde kwestie zijn. Iedere gemeente heeft weer zijn eigen regelgeving en ook de rijksoverheid heeft wetten en regels Huis-verhuren-Rotterdamvoor tijdelijke verhuur opgesteld. Een enkele kamer is nog te overzien, die kunt u misschien gemakkelijk zelf verhuren. Maar als u uw huis niet verkocht krijgt bijvoorbeeld en het wil verhuren, dan kunt u wel wat verhuur tips gebruiken.

Vergunningen

In Rotterdam kunt u uw woning verhuren als u deze niet meteen verkocht krijgt. U heeft hiervoor van de gemeente de vergunning “tijdelijke verhuur op basis van de leegstandswet” nodig. Ook van uw hypotheekverstrekker heeft u toestemming nodig. Lukt dat, dan kunt u bijvoorbeeld perfect uw huis verhuren aan expats. Ook voor kamerverhuur heeft u in bepaalde gevallen een vergunning nodig, voornamelijk bij drie of meer huurders.

Verhuurmakelaar Rotterdam

Ingewikkeld? Om hulp te krijgen bij alle regels en de hele papierwinkel die erbij komt kijken, kunt u in Rotterdam een verhuurmakelaar in de arm nemen. Deze zorgt ervoor dat uw huis goed gepresenteerd wordt en daardoor snel verhuurd kan worden. Ook denkt de verhuurmakelaar mee over de huurprijs en de juiste contracten. Zo heeft u er zelf geen omkijken naar, en kunt u genieten van alle voordelen die uw verhuurde eigendom u biedt.