Huis Verhuren Tilburg

Huis verhuren Tilburg

Tilburg is de zesde stad van Nederland en een van de belangrijkste industriecentra van het land. In Tilburg zitten veel hoofdkantoren van buitenlandse bedrijven uit de chemische industrie en de voedingsmiddelenindustrie. Veel expats komen dus naar Tilburg, evenals studenten voor de Rockacademie en de universiteit, en toeristen voor Safaripark Beekse Bergen. U als huizenbezitter kunt van die drukte gebruik maken door uw huis ter verhuur aan te bieden. Krijgt u bijvoorbeeld uw huis niet verkocht of gaat u voor langere tijd naar het buitenland? Hierbij enkele handige verhuur tips.

Verhuren volgens de regels

Om uw huis tijdelijk te verhuren heeft u allereerst toestemming nodig van uw hypotheekverstrekker. Ook moet u bij de gemeente Tilburg een verhuurvergunning aanvragen. Deze vergunning kost ongeveer 51 euro en is maximaal vijf jaar geldig. U huis-verhuren-tilburg verhuurt uw huis zo onder de Leegstandwet, wat betekent dat uw huurder geen recht heeft op huurbescherming. Voor u is de opzegtermijn van het huurcontract drie maanden. Als u uw huis verkoopt, zit u dus niet aan uw huurder vast.

Verhuren aan expats

Omdat Tilburg zoveel internationale industrie kent, zijn er veel expats die woonruimte zoeken in de stad. U kunt op die vraag inspelen.
Expats zijn hoogopgeleide kenniswerkers van grote bedrijven. Zij zijn altijd tijdelijk in ons land, voor één, twee of drie jaar, en zijn zo een ideale tijdelijke huurder. Hun goede baan garandeert bovendien dat ze altijd de huur kunnen betalen. Uw huis verhuren aan expats kan daarom voor u de perfecte oplossing zijn.

Denk daarbij wel aan het feit dat expats vaak niet hun inboedel mee verhuizen, en dus graag een gestoffeerde of gemeubileerde woning zoeken. Zorg er daarom voor dat uw woning goed onderhouden is en voorzien is van alle gemakken. Regel bijvoorbeeld vooraf al een aansluiting op het gas, water en licht. Laat ook geen vergeten onderhoudsprojecten liggen.

Kamerverhuur Tilburg

U kunt er ook voor kiezen om losse kamers te gaan verhuren aan expats of studenten. U heeft een vergunning van de gemeente nodig als u aan drie of meer personen kamers wil verhuren. De gemeente toetst uw aanvraag aan de leefbaarheid van de buurt en het bestemmingsplan.