Huis Verhuren Utrecht

Huis verhuren Utrecht

De woningnood in Utrecht is behoorlijk nijpend. De mooiste plekken in de stad zijn niet meer beschikbaar en zijn alleen met een goed gevulde portemonnee te betalen. Tegelijkertijd krijgt u misschien uw huis niet verkocht, of staat uw eigen huis tijdelijk leeg vanwege werk in het buitenland. Een goede oplossing voor beide problemen kan zijn dat u uw huis of een deel ervan ter verhuur aanbiedt. Wat zijn daarvoor de regels in de gemeente Utrecht? Hierbij presenteren wij enkele handige verhuur tips.

Wetten en regelgeving

In de gemeente Utrecht kunt u uw huis tijdelijk verhuren volgens de leegstandswet. U moet daarvoor een vergunning aanvragen bij Stichting Het vierde huis. Dat kan onder Huis-verhuren-utrechtandere als uzelf de laatste bewoner was in de afgelopen twaalf maanden, als de te verhuren woning voldoende zal worden bewoond en de woning officieel leegstaat bij de GBA.

Kamerverhuur Utrecht

De regels voor kamerverhuur zijn de laatste jaren verstrengd in Utrecht. U heeft voor kamerverhuur een omzettingsvergunning van de gemeente nodig. Deze wordt verstrekt na een volkshuisvestelijke toets en een leefbaarheidstoets, waarin uw belangen tegen die van de gemeente worden afgezet. Heeft u de vergunningen binnen, dan kunt u de leegstaande kamers in uw huis zelf verhuren aan bijvoorbeeld studenten.

Expats

Ook kunt u uw leegstaande huis verhuren aan expats. Deze groep mensen bestaat uit buitenlandse werknemers van grote multinationals die tijdelijk in ons land te werk gesteld zijn. Omdat expats sowieso een goede baan hebben en een tijdelijke arbeidsovereenkomst krijgen, zijn zij een betrouwbare partner om een tijdelijke verhuurovereenkomst mee aan te gaan. U hoeft zich geen zorgen te maken of de huur wel betaald wordt, en u hebt altijd zekerheid over het volmaken van het huurcontract.
Sluit uzelf, voor uw gemak, aan bij een verhuurmakelaar. Zij hebben een groot klantenbestand van potentiële huurders, waaronder expats. Zo kunt u zorgeloos uw huis verhuren in Utrecht.

Kost het u toch teveel moeite om uw woning te verhuren? U kunt de verhuur en het beheer van uw woning ook uitbesteden aan een vastgoedbeheerder.